Tesla sparkar hundratals – trots produktionskaos

Teslas VD Elon Musk har lovat att företaget ska kunna leverera 5 000 exemplar i veckan av nya Model 3 innan året är slut. Men under de första månaderna har det bara blivit ett par hundra färdiga bilar som gått till företagets anställda. Tidigare under veckan kom en förklaring till den låga produktionstakten: på grund av flaskhalsarna har vissa delar tillverkats för hand – en häpnadsväckande uppgift i dagens automatiserade bilindustri.

Nu står det klart att hundratals anställda samtidigt har fått gå från Tesla den senaste veckan. Det var den Kalifornien-baserade tidningen Mercury News som först rapporterade om den stora personalförändringen. Företaget har dock velat tona ner det hela och hänvisar till en vanlig översyn av personalstyrkan på ett företag med 33 000 anställda. Det ska, enligt företaget, ha berört personer som inte varit tillräckligt produktiva. Samtidigt vittnar flera anställda om att de avskedats mer eller mindre utan förvarning.

Uppgifterna är ändå anmärkningsvärda med tanke på att företaget befinner sig i en stor omställning för att snabbt öka produktionen. Enligt uppgifter har uppsägningarna dock främst påverkat de enheter som arbetar med de äldre modellerna S och X, och alltså inte nya Model 3.

Läs mer: Inside EVs

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *